Iedereen heeft een innerlijk kind in zich. Het is de diepste, meest primitieve, laag van onze persoonlijkheid. Je innerlijke kind leeft je hele leven met je mee. Het staat voor gevoelens, emoties, onbewuste reactiepatronen en reflexen.

De vorming van je innerlijke kind start al voordat je geboren wordt, tijdens je groei in de baarmoeder. Je hart is het eerste orgaan dat groeit, en het eerste deel van je brein dat zich ontwikkelt is het limbische systeem. Daarin bevindt zich de amygdala, je interne waarschuwingssysteem. Je amygdala leert je wanneer je moet vechten, vluchten of bevriezen. Als je opgroeit, ontwikkel je zo bepaalde overtuigingen en overlevingsmechanismen. Deze mechanismen spelen nog steeds een rol als je volwassen bent en je bewustzijn verder is ontwikkeld. Het kan zomaar gebeuren dat je reageert vanuit een reflex, terwijl je anders had willen reageren.

Door je innerlijk kind te leren kennen kan je het in je volwassen bewustzijn integreren. Het kind in jou wil erkend en gezien worden. Niemand kent dit kind zo goed als jij, jij bent dus ook de enige die dit kan bieden. Door er bewust aandacht aan te besteden zal het je niet ‘besturen’, maar je helpen huidige emoties beter te verwerken.

Samen leren we je eigenaarschap op te nemen.

Blijf je graag op de hoogte?